BALLONVAREN
Er even tussenuit? Maak dan eens een ballonvaart en beleef een ontspannen en avontuurlijke ervaring. Het gevoel van ultieme vrijheid, hoog in de open lucht, zult u niet snel vergeten. Ook mensen met hoogtevrees kunnen gewoon een ballonvaart maken. Omdat de ballon geen contact maakt met moeder aarde is het 'gevoel' van hoogtevrees verdwenen. Daarbij komt dat je letterlijk in de open lucht staat en gezonde buitenlucht inademt. Geen benauwd gevoel, geen raampjes. Daarom is een ballonvaart een uniek cadeau dat steeds weer in de smaak valt.

U bent toch ook benieuwd hoe de wereld er vanuit de lucht uitziet? Hebt u wel eens een driedimensionale plattegrond van een of stad gezien? Die mogelijkheid bieden wij u vanuit onze luchtballon. Geniet in rust en stilte van het uitzicht over bossen, weiden, campings, dorpen, steden en rivieren. Onderweg zal de piloot u attenderen op allerlei bezienswaardigheden.

Een mooie ochtendvaart net na zonsopkomst, waarbij de nog aanwezige nevel zorgt voor een sprookjesachtige sfeer en waarbij mens en dier ontwaken. Maar een avondvaart rond zonsondergang is zeker ook onvergetelijk. Of die herfst-ballonvaart, nu pas ziet u hoeveel kleurschakeringen moeder natuur voor u in petto heeft! Kortom, wanneer u ook een ballonvaart gaat maken, elke keer weer zult u genieten van het uitzicht. Om bij weg te dromen! Trouwens, van al onze ballonvaarten maken we foto's, die we gelijk na de vaart op onze site plaatsen. Neem nu alvast even een kijkje...

Veiligheid staat bij al onze ballonvaarten voorop. Onze ballons worden elk jaar streng gekeurd. Uiteraard voeren onze piloten vooraf aan de vaart de nodige controles uit.

Er is geen maximale leeftijdsgrens aan ballonvaren gebonden, veel opa's en oma's gingen u voor in de luchtballon. Toch kan de piloot afwijzend beslissen op het startveld; de weercondities en lichamelijk gesteldheid zijn hierbij doorslaggevend. Als minimale leeftijdsgrens hanteren we 12 jaar, maar eigenlijk is de lengte van de passagier meer van belang. Wanneer uw kind 1.25 m. of groter is, kan hij of zij over de rand van de mand kijken en zichzelf vasthouden. Zo beleven u en uw medepassagiers meer plezier aan de ballonvaart...